Starten met wedstrijdzwemmen

Vind jij het leuk om zo snel mogelijk te zwemmen, dan is wedstrijdzwemmen misschien wel iets voor jou! Snel zwemmen gaat niet zonder een goede techniek. Die leer je bij de Swimkick! Met een C-diploma of Superspettersdiploma ben je van harte welkom om mee te komen doen. Na ongeveer anderhalf jaar ben je klaar om bij een miniorenteam te gaan zwemmen.

Trainingen
In het Swimkick team train je twee keer per week, op woensdag en zaterdag. Bij de trainingen staan techniek en plezier voorop. De trainers leren je steeds beter en sneller zwemmen. Je werkt bijvoorbeeld aan de start, de keerpunten en de zwemslagen, waaronder de vlinderslag. Voor de training heb je naast zwemkleding ook een zwembril, badmuts, plankje, pullbuoy en zoomers nodig. De trainers kunnen je er meer over vertellen. 

Wedstrijden
Om alvast te wennen aan wedstrijden organiseren we zes techniekwedstrijden per jaar voor alle swimkick en minioren zwemmers van PSV Zwemmen. Dit doen we op zaterdagochtend. We sluiten de wedstrijd af met een gezamenlijk ontbijt. Daarnaast zijn er vier wedstrijden met andere verenigingen, het Swimkick-minioren circuit genaamd. Deze wedstrijden zijn in de buurt en hier worden korte afstanden gezwommen.

Klaar voor de start…?
Vul onderstaand formulier in en de trainer neemt contact met je op. Je mag vier gratis proeflessen volgen.

Ben jij al een ervaren zwemmer?

Misschien heb je al ervaring met wedstrijdzwemmen en wil je graag bij PSV komen zwemmen. Vul het formulier in en we nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.