Sfeervolle International Talent Trophy

Op 6, 7 en 8 maart organiseerde PSV Zwemmen de International Talent Trophy (ITT). De ITT is een teamwedstrijd voor junioren- en jeugdzwemmers. De trofee die het afgelopen jaar in Amersfoort doorbracht, mocht op zondag de grens over naar België. Het team van MEGA uit Gent zette die dag een inhaalrace in en won uiteindelijk de teambokaal.

Er deden ruim 200 zwemmers van 17 verenigingen uit binnen- en buitenland mee. Naast de reguliere afstanden was er een kroontjesrace en een mystery medley. “Zoiets kun je alleen in Nederland verzinnen”, schreef een van de Belgische volgers positief op Facebook.

De zwemmers van PSV gingen er met de meeste medailles vandoor. In totaal wonnen ze 79 medailles, waarvan 31 gouden plakken. Het was niet onverdienstelijk om te winnen, want FINIS – de nieuwe sponsor van PSV Zwemmen – had een prachtig prijzenpakket beschikbaar gesteld.

De sfeer tijdens het hele weekend was feestelijk, mede door de dj van ‘Mannen draaien door’. Naast hard gezwommen werd er gedanst en gezongen. “Kunnen ze bij ons in België nog veel van leren!” schreef een andere volger. Maar het was wel het team van MEGA dat indruk maakte met een enthousiaste overwinningsdans.