PSV Zwemmen presenteert…

Een enthousiaste club zwemmers met veel potentie

Het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion was 11 oktober het toneel voor ‘PSV Zwemmen presenteert…’ Met een open training, de première van de PSV-promofilm, een speech van Joeri Verlinden en aansluitende borrel werd het zwemseizoen geopend. En hoe!

Het publiek werd getrakteerd op een attractieve training van een uur. Van minioren tot senioren; door vrijwel alle leeftijdsgroepen werd er getraind. “Het is wel gewoon een trainingsmoment”, verklaarde de immer energieke hoofdtrainer Geert Janssen nuchter.

Voor het publiek was het veel meer dan een reguliere training. Trainer en zwemmer Daan Zwertbroek praatte hen een uur bij over het reilen en zeilen bij de zwemclub met ‘en passant’ korte interviews met alle trainers en hier en daar een vraag aan het publiek. De diversiteit aan trainingsvormen met kleurrijke attributen zorgde bovendien voor een visueel mooi plaatje.

Enkele grote namen van PSV ontbraken tijdens het event vanwege wedstrijden elders, maar de videoboodschappen van Ranomi Kromowidjojo en Maarten Brzoskowski op het grote scherm in het bad maakten dat volledig goed.

Na de training werden alle ogen nogmaals gericht op het grote scherm voor de première van de promotiefilm van PSV Zwemmen. In de film wordt Stan Pijnenburg gevolgd tijdens zijn trainingsarbeid, van vroeger (gespeeld door Joep van Casteren) tot nu. De boodschap van de film is dat je bij PSV Zwemmen mag dromen en de top kunt bereiken: Dream ambitious.

Die boodschap benadrukte Joeri Verlinden nog eens dubbel en dwars tijdens zijn speech waarmee hij de zaal muisstil kreeg. Joeri vertelde over zijn zwemcarrière en het plezier dat hij nog steeds heeft in het zwemmen. “Je moet wel een beetje een zwemgekkie zijn om zoveel in het water te liggen en altijd te stinken naar chloor”, vertelde hij met een lach.

Daarnaast stipte hij het belang van het team aan: “Zwemmen is een individuele sport, maar een goed team is enorm belangrijk. Het team maakt het individu sterker.” Dat zijn generatie de jongere zwemmers inspireert was duidelijk. Aan het eind stonden de kinderen in de rij voor een handtekening en een foto met een van hun zwemhelden.

Bekijk alle foto’s van PSV presenteert…