Een vliegende start van het seizoen

Een kijkje bij de Junioren B…

Inmiddels is het seizoen 2019/2020 al weer een aantal maanden bezig, zo ook voor de Junioren B. De groep bestaat uit 21 junioren talenten en samen met assistent trainer Pim van Hedel gaan we er een mooi seizoen van maken.

De eerste maanden in m’n nieuwe rol als verantwoordelijk trainer Junioren B zijn me goed bevallen. Na een jaar Senioren en Jeugd begeleiden, was het wel even omschakelen, aangezien verschillende leeftijdcategorieën een andere aanpak nodig hebben. We zijn als groep enthousiast begonnen aan een mooi avontuur richting de Regiokampioenschappen korte baan, en gaan dit nu doorpakken richting de lange baan kampioenschappen. Enkele zwemmers kunnen zich kwalificeren voor de NJJK, maar als groep trainen we richting de RWK/RZK.

We begonnen dit seizoen met een aantal zwemmers, die deelnamen aan de Nederlandse Estafette Kampioenschappen en gingen daarna als groep richting het Minioren/Junioren Circuit in Rosmalen. Voor de Junioren B was dit een vliegende start, gezien de prestaties en tijden die door de zwemmers op de klok werden gezet. Daarnaast zijn Pim en ik zeer te spreken over de manier hoe de zwemmers zichzelf op technisch gebied verbeteren. We proberen de Junioren zo breed mogelijk op te leiden. Dat houdt in dat een Junior niet alleen maar leert een goeie 50m vrijeslag te zwemmen, maar straks ook een goeie 200m wisselslag of zelfs een 400m wisselslag. Het mooie van Junioren is dat ze zichzelf nog moeten gaan ontdekken als zwemmer. Vaak merken ze al vroeg welke slagen ze wat makkelijker afgaat en welke wat minder, maar de 800m/1500m in Oosterhout heeft bewezen dat zelfs 50m/100m vrijeslag zwemmers het leuk vinden om lange afstand te zwemmen én het ook goed kunnen!

Nick Jansen
Verantwoordelijk trainer Junioren B