Drie PSV’ers naar Glasgow

KNZB technisch directeur André Cats heeft vier mannen en vier vrouwen geselecteerd voor de Europese Kampioenschappen kortebaan die van 4 tot en met 8 december gehouden worden in het Schotse Glasgow. PSV Zwemmen is erg trots dat drie zwemmers van de selectie hierbij horen.

Joeri Verlinden heeft de limiet voor deze wedstrijd behaald tijdens de Speedo Fast Water Meet op 29 juni in Amsterdam. Hij finishte daar in de finale 100m vlinderslag in 50,61 en dat was ruim binnen de kwalificatie-eis van 50,85. Arjan Knipping zette na zijn 400m wisselslag op 25 oktober bij het ISF Aachen 4.09,11 op het scorebord en dat was nipt binnen de limiet van 4.09,14. Femke Heemskerk is natuurlijk al jaren een vaste topper die deelneemt aan deze belangrijke wedstrijden.

“Er gaat een klein en kwalitatief uitstekend team naar Glasgow, met uitsluitend zwemmers die zeer bewust kiezen om een piekwedstrijd te zwemmen op kortebaan”, aldus KNZB hoofdcoach Marcel Wouda. ”Een aantal andere topzwemmers kiest ervoor om deze editie van de EK kortebaan aan zich voorbij te laten gaan en de Swim Cup Amsterdam voorrang te verlenen. De Swim Cup wordt een weekend later gezwommen op de langebaan en staat in het teken van Olympische kwalificatie. Ik verwacht dat een groot aantal van onze zwemmers op de EK kortebaan kansrijk is in de finales en om de medailles gaat strijden.”